3 kommenttia artikkeliin ”Rikon blogihiljaisuuden ihmettelemällä nykymenoa.

 1. Aika jännä, olen ihmetellyt nykymenoa myös. Tosin päinvastaisesta näkökulmasta eli miten hyvän asialla, siis suvaitsevaisuuden, nimitellään idiooteiksi, taivastastellaan ihmiskunnan kehitykseen uskon menettämistä ja pyydetään ottamaan pää pois p*rseestä. Ihan niin kuin homoseksuaalisuuden kuuluisi olla jokaiselle jo sellainen tuttu asia, jota ei voi pitää vieraana. Kun nyt kuitenkin tavallisille alavutelaisille metalliduunareille ja perheenisille homous ei useimmin ole tuttu asia niin en ymmärrä miksi valistusta tehdään ankarimman kautta, siis niin ettei ihmiselle jätetä mahdollisuutta kohdata uusia outoja asioita ymmärtävässä ja rakentavassa hengessä. Ei oudot asiat käskemällä tule tutuksi vaan olemalla läsnä. Ja kyllä, homous on outo asia, suurimmalle osalle eli niille, jotka eivät joka päivä asiaa kohtaa tai mieti.

  Jotenkin olisi hienoa, jos suvaitsevaisuudestakin jaksettaisiin valistaa suvaitsevaisesti eikä suvaitsemattomasti. ”Mut kun kyse on ihmisoikeudesta” yleensä vastataan, ja niin onkin ja siitä pitäisi silti valistaa sivistyneesti. Kun siitä tehdään jos-et-ole-meidän-puolella-olet-meitä-vastaan -vastakkainasettelu niin mielestäni se lisää homouden vieroksuntaa sen sijaan, että se edistäisi asian tutuksi ja turvalliseksi tulemista.

  Ihan vaan tuli mieleen hyvän asialla.

  1. Kiitos alavutelaisten metalliduunareitten puolesta tästä avautumisestasi.

   1. En ole ihan varma oliko tässä aitoa vai sarkastista kiittelyä. Joka tapauksessa kiitos, että tällaisenkin näkökulman julkaisit.

    Jätin sen, koska ihan oikeasti asun sellaisella alueella, jossa monet muutkin asiat kuin vain homous ovat vieraita ja niiden tutuksi tekemistä voisi parhaiten auttaa jokin muu kuin käskytys tai sormella osoittaminen. Minäkin olen kokenut homouden vieraana ja Raamatun vastaisena, mutta en koe asiaa enää epänormaalina vaikka se on edelleen minulle vieras asia, kun en sitä henkilökohtaisessa elämässäni juurikaan kohtaa. Samalla tavalla uskon, että muillekin vieraan asian tutuksi tekeminen ystävällisellä tavalla on parempi kuin vihamielisellä tavalla, vaikka ymmärtäminen monelta voikin ottaa aikaa eivätkä kaikki tietenkään koskaan tule hyväksymään kaikkea erilaisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s